Η Μετάβαση ιδρύθηκε το 1997 με αποκλειστικό αντικείμενο δραστηριοτήτων τα μαθήματα καγιάκ ¨άγριων νερών¨ όλων των κατηγοριών με βάση τα διεθνή πρότυπα. Μέχρι το 2002 ο μεγάλος αριθμός δραστηριοτήτων με εκδρομές σε όλα τα ποτάμια της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού καθώς και η εκπαίδευση νέων ανθρώπων στο χώρο του ποταμού από τη σχολή μας ήταν πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα. Από τα μέσα του 2002 η Μετάβαση επεκτάθηκε στο χώρο των υπαίθριων εναλλακτικών δραστηριοτήτων (rafting, mountain bike, rappel, κτλ).

Στα τέλη του 2003 η επιχείρηση εξασφαλίζει για την Ελλάδα την αντιπροσωπεία του διεθνούς εκπαιδευτικού οργανισμού διάσωσης Rescue 3 International. Αποτέλεσμα είναι η δυνατότητα παρακολούθησης σχολών διάσωσης διεθνών προδιαγραφών για πρώτη φορά στην χώρα μας. Οι σχολές αυτές απευθύνονται σε: Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ομάδες διάσωσης, Ελληνική Αστυνομία, Ελληνικό Στρατό, Ναυαγοσώστες, Οδηγούς Rafting, εκπαιδευτές καγιάκ, συνοδούς καταβάσεων και γενικά άτομα που δραστηριοποιούνται στο περιβάλλον των ορμητικών νερών.


Η εκπαίδευση διάσωσης παρέχεται κατά κύριο λόγο στον ποταμό Εύηνο (17χλμ από την Ναύπακτο), που υπάρχουν οι εγκαταστάσεις της εταιρείας (αίθουσα διδασκαλίας με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός, αποδυτήρια). Υπάρχει επίσης η δυνατότητα πραγματοποίησης των παραπάνω σχολών σε ολόκληρη την χώρα.


Ιδρυτής της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ είναι ο Γιάννης Χολέβας. Απόφοιτος του πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα πολιτικής επιστήμης και δημόσιας διοίκησης) Αφοσιώθηκε στο καγιάκ, δημιουργώντας όλα τα επόμενα στάδια εκπαίδευσης μετά την σχολή αρχαρίων (μετρίων, προχωρημένων, experts, playboat, ασφάλειας και διάσωσης κ.α.) Προπονητής καγιάκ και καγιάκ σλάλομ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Γ.Γ.Α. Προπονητής καγιάκ της Αυστραλιανής (A.C.I.) και Βρετανικής Ομοσπονδίας κανόε-καγιάκ (Β.C.U) και εκπαιδευτής καγιάκ της Γερμανικής Ομοσπονδίας (V.D.K.S.). Εξεταστής καγιάκ της Βρετανικής Ομοσπονδίας κανόε-καγιάκ (Β.C.U). Προπονητής καγιάκ σλάλομ της Αθηναϊκής Λέσχης καγιάκ. Εκπαιδευτής οδηγών rafting της Διεθνούς Ομοσπονδίας (IRF) και της Βρετανικής Ομοσπονδίας κανόε-καγιάκ (Β.C.U) και εκπαιδευτής εκπαιδευτών οδηγών rafting του συνδέσμου των εν ελλάδι τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων (ΗΑΤΤΑ) . Εκπαιδευτής σχολών διάσωσης Rescue 3 International. Υπεύθυνος της ομάδας διάσωσης για το αγώνισμα του κανόε-καγιάκ σλάλομ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
Το ορειβατικό σκι, η ορειβασία και ο προσκοπισμός από τα αγαπημένα χόμπι.
Εθελοντής Σαμαρείτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και μέλος της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης (Αθηνών).
Ταξίδεψε και ταξιδεύει ακόμα για την εκπαιδευτική αλλά και τεχνική του βελτίωση για καγιάκ, rafting και διάσωση στις παρακάτω χώρες: Σλοβενία, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Μεγ. Βρετανία, Τσεχία, Ελβετία αλλά και στην Αυστραλία, Ισπανία και στον Καναδά (Ottawa)
Γνωρίζοντας ότι ο υψηλός δείκτης παροχής υπηρεσιών χρειάζεται υψηλή τεχνική και θεωρητική κατάρτιση, συνεχίζει να ταξιδεύει για να κάνει πράξη τον στόχο του.

graduates of our courses